#OkvirPomoći

Uz malo podrške, možemo učiniti mnogo. Provjerite ko su izabrana mikro i mala preduzeća na konkursu Okvir pomoći i podržite ih svojom kupovinom.

Saznajte više

Značajan broj zaposlenih u Crnoj Gori radi u mikro i malim preduzećima, a upravo ova preduzeća pretrpjeće najveće ekonomske gubitke izazvane koronavirusom. Potrebna im je podrška, zato je NLB Banka okupila partnere: kompaniju Visa, koncern Vijesti, Metropolis Media, u projektu #OkvirPomoći kako bi pomogla preduzetnicima, poljoprivrednicima, mikro i malim preduzećima, da ublaže posljedice krize na svoje poslovanje.

Širićemo pozitivne primjere poslovanja putem medija, partnera u projektu, kao i putem naših komunikacionih kanala. Nadamo se da će ove aktivnosti pokrenuti i druge preduzetnike, mikro i mala preduzeća da traže i prepoznaju nove mogućnosti kako bi prevazišli posljedice krize i unaprijedili svoje poslovne rezultate.

Ovdje je naš dom. Sa vama, među vama.

Crna Gora je zemlja preduzetnih ljudi, o čemu svjedoči veliki broj preduzeća koja su se prijavila na konkurs #OkvirPomoći. Ukupno 20 lokalnih preduzetnika, poljoprivrednika, te mikro i malih preduzeća iz većih i manjih crnogorskih gradova odabrano je za besplatnu reklamnu podršku i implementaciju E-commerce servisa sa tehničkom podrškom za izradu web sajta i online prodavnice. Zato što smo zajedno jači, saslušali smo njihove priče i već sada, širom Crne Gore, vidite reklame mikro i malih preduzeća, kojima doniramo prostor za oglašavanje. Zahvaljujući tome će, nadamo se, doći do šireg kruga novih potencijalnih korisnika i ublažiti posljedice krize izazvane koronavirusom.

Mapa Crne Gore

Ko su odabrana preduzeća u #Okviru Pomoći?

Odabrana mikro i mala preduzeća, njih 20, dolaze iz 10 crnogorskih gradova i obavljaju više od 15 različitih djelatnosti. Neki od njih dolaze iz turističkog i poljoprivrednog sektora, neki prave keramičko posuđe, a neki pružaju veterinarske usluge i apotekarske usluge. Jedni prave mašinske rezervne djelove, a drugi proizvode prehrambene proizvode, namještaj ili sigurnosna vrata. Pratite njihove priče i podržite ih svojim kupovinama. Možete učiniti mnogo, tako što podržavate mala preduzeća.

Podržite malo, učinićete mnogo

Zajedno sa našim partnerima kompanijom Visa i medijskim partnerima, kompanijama Vijesti i Metropolis Media pomogli smo lokalnim mikro i malim preduzećima da pripreme svoje oglase za koje smo im dali besplatan oglasni prostor. Pozvani ste da pogledate njihovu ponudu, a možete im pomoći kupovinom njihovih proizvoda ili usluga. Zajedno smo jači. Podržite malo, učinićete mnogo.

Rai-M

NLB #OkvirPomoći: U vrijeme korona krize planovi su kratkoročni, a osnovni cilj firme Rai-M je stabilnost proizvodnje i prodaje

Firma RAI-M iz Nikšića posluje već 16 godina, postavljajući visoke zahtjeve pred svoju organizaciju, a sigurnost i pravovremeno izvršavanje svih preuzetih obaveza prioritet su u odnosima sa kupcima.

Saznajte više
Crown's

NLB #OkvirPomoći: Preduzeće Crown-s raste i razvija se zahvaljujući mladom kolektivu

Nakon više od deceniju rada u Optici Jovović, koju je naslijedio od svog oca, izvršni direktor preduzeća Crown-s iz Bijelog Polja Saša Jovović poželio je da se okuša u novom biznisu i prije godinu je otvorio ugostiteljski objekat Beer house Region 6.
Obje djelatnosti koje vodi posluju sa uspjehom, a vlasnik ove firme smatra da je za to najzaslužniji tim od osam mladih zaposlenih, od kojih je on sa 39 godina najstariji.

Saznajte više
Nino design

NLB #OkvirPomoći: Proizvodimo namještaj koji traje poručuju iz Nino design-a

Firma Nino Design iz Nikšića dio je programa podrške NLB Banke #OkvirPomoći putem kojeg su dobili besplatnu reklamnu kampanju koja im je u vrijeme korona krize mnogo pomogla da se za drveni namještaj koji je izašao iz ove radionice, sazna širom Crne Gore, ocjenjuju iz Nino design-a.

Saznajte više
Enterijer dizajn STUDIO

NLB #OkvirPomoći: U firmi Enterijer dizajn STUDIO smatraju da je preporuka zadovoljnih kupaca najbolja reklama

Enterijer dizajn STUDIO d.o.o. iz Bara posluje kao preduzeće za projektovanje i proizvodnju namještaja. Uspješno poslovanje tokom 15 godina postojanja duguju višegodišnjem profesionalnom iskustvu u ovom segmentu privrede. Profesionalno iskustvo u proizvodnji namještaja se pokazalo kao dominatno mjerilo prilikom izbora od strane kupaca. Kvalitet pripreme projekata, uz korišćenje najnovijih programa za projektovanje u izradi namještaja vidljiv je u svakom završenom projektu, uz nastojanje da se prate trendovi u procesu rada i obrade materijala. Enterijer dizajn STUDIO d.o.o. je po tome prepoznatljiv i to je osnovna garancija koju svaki kupac dobija uz finalni proizvod, pa je preporuka kupaca, do sada bila jedini vid promocije za ovu kompaniju.

Saznajte više
Apoteke Holos

Holos dio programa podrške NLB Banke #OkvirPomoći

Privatna zdravstvena ustanova apoteka Holos, koja postoji više od tri decenije, polako prerasta u porodičnu firmu, jer je njena osnivačica i vlasnica Jadranka Vuković, svu ljubav i entuzijam prema poslu prenijela na mlađe generacije.

Saznajte više
Crnogorska čokolada Montenegrina

Crnogorska čokolada Montenegrina dio #OkviraPomoći NLB Banke.

Montenegrina čokolada je crnogorski proizvod, koji tek treba da postane prepoznatljiv kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu, a iako je biznis plan poljuljan epidemijom koronavirusa, iz kompanije Montenegrina Capital Investment kažu da proizvodnja ide dobro, te da građani vole domaću čokoladu.

Saznajte više
Obodsko slovo

NLB #Okvir pomoći: Čitanje je najbolji recept za bijeg od korona krize, poručuju iz Obodskog slova

Izdavačka kuća "Obodsko slovo" više od dvije decenije kontinuiranim radom nastoji da opravda povjerenje koje su joj čitaoci ukazali, a strogom selekcijom naslova su postigli da se njihova izdanja svrstaju u red onih čija je umjetnička i kognitivna vrijednost neosporna među čitalačkom publikom.Direktorica i glavna urednica ,,Obodskog slova", Miroslava Uljarević, kaže da je naziv te izdavačke kuće simbolično vezan za tradiciju štamparstva na našim prostorima, jer je prva knjiga kod Južnih Slovena "Oktoih prvoglasnik" štampana u štampariji Crnojevića na Obodu.

Saznajte više
MontVet

NLB #OkvirPomoći: Za zaposlene u veterinarskoj ustanovi MontVet, posvećenost prema kućnim ljubimcima ni korona kriza ne dovodi u pitanje

Veterinarska ustanova MontVet jedna je od korisnica besplatne reklamne podrške i niza drugih povoljnosti, koje je u sklopu društveno odgovornog projekta #OkvirPomoći obezbijedila NLB Banka, zajedno sa partnerima, kompanijom Visa i kompanijama Vijesti i Metropolis Media.

Saznajte više
Fortex

NLB #OkvirPomoći: Pad prometa izazvan korona krizom u preduzeću Fortex, nadoknađuju reklamom i online prodajom

Preduzeće Fortex iz Nikšića jedno je od 20 preduzeća koja su dobila besplatnu reklamnu podršku u sklopu projekta #OkvirPomoći NLB Banke. Ovo preduzeće se gotovo tri decenije bavi trgovinom na malo, prepoznato je po srdačnoj usluzi i asortimanu koji je izvanrednog kvaliteta, a svoje kupce redovno obraduje sniženjima za koje uvijek nađu povoda.

Saznajte više
Jolly commerc

NLB #OkvirPomoći: Uprkos korona krizi u firmi Jolly commerc unapređuju poslovanje i pozivaju da posjetite online prodavnicu www.jollycommerce.me

Kada je Jolly commerce prije 18 godina osnovan u Nikšiću, osnovni cilj preduzeća bio je da porodica u izazovnim vremenima dođe do sigurnije zarade svojim radom. Od porodične firme sa malim brojem radnika, koji su radili u knjižari od 27 kvadarata, preduzeće se do danas razvijalo postepeno i uspješno. Formula za uspjeh Jolly commerca je porodični biznis, bez pretjeranih i megalomanskih planova, koji se temelji na radu i zdravim osnovama.

Saznajte više
Shimmpo

NLB #OkvirPomoći: Svaki komad posuđa proistekao iz Shimmpo radionice je neponovljiv

Shimmpo je tim mladih ljudi, predvođen vajarom Bogdanom Darmanovićem, okupljenih oko ideje primijenjenog vajarstva. U ovom timu vjeruju da je dom mjesto gdje se stvara iskustvo i radost sa onima koje volite. Zato dizajniraju jedinstvenu keramiku, u živim bojama, za inspiraciju i korisnost. Polazna tačka je jednostavna: spojiti drevne tehnike sa savremenom estetikom, nudeći novu dimenziju keramičkih proizvoda inspirisanih crnogorskom prirodom i kulturnim nasljeđem.

Saznajte više
Helen Doron

NLB #OkvirPomoći: U Helen Doron školi, učenje uz zabavu je polazna osnova za sva dalja učenja

Upis je u toku. Čekamo vas u Helen Doron Montenegro!
U Helen Doron Montenegro, djeca starosti od tri mjeseca do 19 godina pored učenja engleskog jezika uče i život na engleskom. Na taj način rastu budući građani svijeta koji neće imati prepreke ni u sporazumijevanju ni u spoznavanju različitosti. Učenje jezika u Helen Doron za djecu nije moranje, već njihova želja za učenjem na interesantan način. Djeci se otvara put da bolje upoznaju i sami sebe.

Saznajte više
Rotor d.o.o.

NLB #OkvirPomoći: Kompanija Rotor prepoznata po njeguškom pršutu i domaćinskom pristupu turizmu

Već tri decenije porodica Stanišić iz Tivta, sinonim je za dobru njegušku pršutu i domaćinski pristup turizmu na crnogorskom primorju. Braća Marko i Boško Stanišić, davne 1990. godine došli su na ideju da osnuju preduzeće, Rotor D.O.O., koje je ove godine proslavilo 30 godina postojanja i zagazilo u četvrtu deceniju poslovanja.

Saznajte više
Remid Vis

NLB #OkvirPomoći: Preduzeće Remid Vis funkcioniše kao pravi mali orkestar

Upravljanje kompanijom je poput dirigovanja orkestrom, gdje je svaki zaposleni zapravo muzičar koji pokušava da odsvira pravi ton. Na ovaj način, izvršni direktor firme Remid Vis, Slobodan Stanić, objašnjava kako funkcioniše kompanija na čijem je čelu. Kompanija Remid Vis bavi se proizvodnjom rezervnih djelova, a u okviru ovog preduzeća posluje i servisno tehnički centar.

Saznajte više

Ne propustite najnovije savjete

Tu smo za vas, da zajedno pronađemo najpovoljnije usluge, ali i da s vama podijelimo naše znanje i iskustvo. Za vas pripremamo korisne savjete, putem kojih želimo da širimo znanje o finansijama kako bi vam pomogli prilikom donošenja najboljih poslovnih odluka za rast i razvoj vaših preduzeća

Dino Redzepagic

“Posao banke je da klijentima pruži potrebnu podršku i da ih prati na putu rasta i poslovnih uspjeha, ali i onda kada se suočavaju sa izazovima u poslovanju. Proteklih mjeseci krize izazvane koronavirusom, sve bankarske operacije u NLB Banci su funkcionisale u punom kapacitetu, a naši komercijalisti su još predanije radili sa klijentima na prevazilaženju problema tekuće likvidnosti i saniranju finansijskih posledica krize. Kada sagledamo posljedice epidemije koronavirusa na domaću privredu, jasno je da je ona imala posebno težak uticaj na mikro i mala preduzeća, a upravo ona zapošljavaju više od polovine ukupnog broja zaposlenih u Crnoj Gori. Zato nas raduje da ćemo, zajedno sa partnerima u ovom projektu, barem malo doprinijetiu oporavku mikro i malih preduzeća u Crnoj Gori“.

Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Banke.

Dino Redzepagic

“Mala i srednja preduzeća predstavljaju nosioce privrednog razvoja i društva, zapošljavaju na milijarde ljudi širom sveta i imaju vitalnu ulogu u svojim lokalnim zajednicama. Smatramo da im je u ovom trenutku posebno potrebna velika podrška i pomoć svih nas. Ideja je da ustupanjem komunikacijskih kanala Visa doprinese širenju njihovih dobrih priča i zahvaljujući sjajnim inicijativama kao što je kampanja #OkvirPomoći, nadam se da ćemo u tome i uspeti.“

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu

Marijana Bojanić

“Iz krize društvo izlazi onoliko brzo koliko je snažno i spremno na međusobnu podršku i učinkovitu pomoć. Pandemija i njene posljedice nam donose životne i poslovne lekcije, kao i neminovno prilagođavanje novim okolnostima. Televizija Vijesti, novine i portal su tokom Covid krize izvještavali tačno i pravovremeno - i zauzvrat dobili najviše rejtinge i povjerenje javnosti. Pokazali smo, još jednom, koliko je veliki značaj domaćih medija. Želimo pomoći i drugima koji stvaraju novu vrijednost u našoj zemlji i zapošljavaju lokalno stanovništvo. Znanje, profesionalizam i dobra namjera su recept za bolje društvo i brži izlazak iz krize.”

Marijana Bojanić, izvršna direktorica Vijesti

Marina Kovač

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu dugogodišnjeg partnera NLB Banke koja poslovni ambijent u Crnoj Gori uvijek podiže na nivo više. Imajući u vidu da je fokus ove inovativne kampanje na malim i srednjim preduzećima, značajnim nosiocima rasta i razvoja ekonomije, dodatno nas je podstaklo da svojim sredstvima doprinesemo istoj, te da svako prijavljeno preduzeće dobije mogućnost da se oglasi putem reklamnih panoa“.

Marina Kovač, direktorica prodaje Metropolis Media

Naša preduzeća su važna

Mikro i mala preduzeća su pokretačka snaga ekonomskog napretka jedne zemlje, a njihovo poslovanje utiče na kvalitet života cijelog društva. Prema poslednjim zvaničnim podacima mikro i mala preduzeća u Crnoj Gori i preduzetnici, zapošljavaju oko 111.000 ljudi, i ukupnoj zaposlenosti učestvuju sa više od 57%, pa je neupitan značaj podrške ovim preduzećima za društvo u cjelini. Zalažemo se za rješavanje posljedica krize koju je donijela epidemija koronavirusa, zato nudimo pomoć odabranim preduzećima.

5 razloga za prijavu za projekat #OkvirPomoći

Najčešća pitanja

Koji su kriterijumi za prijavu?

Pravno lice koje se prijavljuje na konkurs:

 • Klijent je NLB Banke AD Podgorica ili će to postati do 05.07.2020. godine;
 • Kandidat je pravno lice: preduzetnik, nosilac poljoprivrednog gazdinstva ili djelatnosti iz oblasti turizma, mikro ili malo preduzeće(prema zvaničnoj zakonokom definisanoj podjeli, pogledati ovdje);
 • Ima sjedište u Crnoj Gori;
 • Prodaje ili proizvodi lokalne proizvode ili usluge;
 • Prodaje proizvode ili usluge krajnjim kupcima;
 • Preduzećeveć nudi ili radi na pružanju bezgotovinskih usluga (online kupovina, POS plaćanja);
 • Svojim poslovanjem pozitivno utiče na lokalnu zajednicu i životnu sredinu (kratko opišite svoje viđenje);
 • Preduzeće u svom poslovanju pokazuje prilagodljivost promjenama na tržištu - (kratak osvrt kako je preduzećepogođeno krizom i kako vidi budućnost svoje kompanije);
 • Spreman je da svoju priču podijeli u okviru komunikacijskih aktivnosti koje su dio ovog Projekta;
 • Ne učestvuje ni u jednoj aktivnosti za koju se sumnja da krši važeći pravni, fiskalni ili regulatorni okvir;
 • Računi u poslovnim Bankama nisu blokirani.
Koje djelatnosti su obuhvaćene konkursom?
 • Prijava nije uslovljena tipom djelatnosti. Potrebno je da svoje proizvode i usluge nudite na lokalnom tržištu, te da preduzimate aktivnosti kako biste se prilagodili trenutnim tržišnim uslovima poslovanja, uz prisutan pozitivan uticaj vašeg proizvoda/usluge na lokalno okruženje;
 • NLB ne podržava aktivnosti za koje se sumnja da krše važeći zakonski, poreski ili regulatorni okvir.
Imam srednju kompaniju sa 60 zaposlenih koja se bavi turističkom djelatnošću - da li mogu da se prijavim na konkurs?
 • Poziv je namijenjen pravnim licima, mikro i malim preduzećima sa manje od 50 zaposlenih, sa ukupanim prihodom na godišnjem nivou ispod 8.000.000 Eur
Ako budem odabran, kako će me Banka podržati?
 • Ukoliko budete odabrani u okviru Konkursa #OkvirPomoći, obezbijedićemo besplatan prostor za vašu reklamu u saradnji sa medisjkim partnerima projekta. To znači da ćemo oglašavati vaše proizvode / usluge na dogovorenim kanalima za oglašavanje, u skladu sa brendingom projekta #OkvirPomoći;
 • Banka će obezbijediti besplatnu 12-mjesečnu članarinu za NLB Visa poslovnu karticu uz uslov otvaranje NLB poslovnog računa, ne kasnije od 05.07.2020. godine i ispunjavanje ostalih kriterijuma;
 • Banka će obezbijediti mogućnost besplatne implementacije E-commerce servisa i besplatne izrada Online prodavnice za odabrana preduzeća koja ispunjavaju kriterijume.
Pratite nas

Pratite nas

Novosti u vezi sa projektom #OkvirPomoći pratite na našoj web stranici i na društvenim mrežama.

Partneri projekta

Vijesti Metropolis