Tu smo za vas 24/7

Tu smo za vas 24/7

Ukoliko vam je potreban finansijski savjet ili pomoć,
NLB je dostupna 24 sata dnevno putem digitalnih kanala.

Zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vas.

NLB Klik - mobilno bankarstvo besplatno na probni period

Probni period od tri mjeseca besplatnog korišćenja NLB Klik - mobilnog bankarstva iskoristite prijavom putem SMS-a.

Saznajte više
Kontakt centar 19888

Potrebna vam je pomoć ili savjet? Pozovite naše ljubazne i stručne konsultante.

info@nlb.me

Imate pitanje? Pišite nam.

Viber bot

Za direktnu komunikaciju sa nama, naručivanje debitne kartice, podnošenje zahtjeva za kreditne proizvode i još mnogo toga, koristite NLB Viber bot.

NLB Klik

Za plaćanja i uvid u lične finansije koristite mobilno i elektronsko bankarstvo NLB Klik.

Napomena

U slučaju hitnosti, zbog povećanog broja poziva, molimo vas za razumijevanje i strpljenje.

Dnevno-noćni trezor za uplatu pazara na raspolaganju 24/7

Filijala NLB Banke u Podgorici, Rimski trg br.3

Digitalni kanali poslovanja postaju naša prva preporuka klijentima.

Savremeni uređaj, Dnevno-noćni trezor (DNT) za uplatu pazara tokom 24 časa, sedam dana u nedjelji, je na raspolaganju klijentima pravnim licima u okviru filijale na Rimskom trgu.

Uređaj će olakašati svakodnevne uplate pazara koje je na ovaj način moguće izvršiti u bilo koje doba dana i noći bez čekanja reda na šalteru filijale.

DNT nudi brojne prednosti:

 • Ovo je moderan, samouslužni uređaj za uplatu gotovine;
 • Uvijek je dostupan, dakle 24/7 (nalazi se u lobiju filijale na Rimskom trgu i možete mu pristupiti debitnom karticom koja je vezana za Vaš poslovni račun u NLB Banci);
 • Omogućava jednostavno obavljanje uplata na račun, bilo da je riječ o papirnom novcu ili kovanicama;
 • Omogućava unos različitog Poziva na broj prilikom uplata;
 • Trajanje transakcije je oko 60 sekundi, a novac je proknjižen na računu i raspoloživ u roku od 10 minuta.

Usluge Dnevno-noćnog trezora moguće je koristiti bez obaveze potpisivanja ugovora i bez nadoknade, u roku od 30 dana.

Kako vam možemo pomoći?

Da li mogu da poslujem sa bankom bez posjete filijali?

Brojne bankarske operacije ne zahtijevaju posjetu filijali. Lako ih možete obaviti u telefonskom razgovoru sa komercijalistom, ličnim bankarom ili konsultantima iz Kontakt centra. Možete da provjerite stanje na računu, povećate limit, dobijete informativne kalkulacije za kredite, naručite novi kod za aktivaciju mobilne i elektronske banke, riješite tehničke probleme i iskoristite brojne druge usluge koje inače zahtijevaju ličnu identifikaciju.

Gdje mogu da provjerim raspoloživi limit na kartici?

Limit na svojoj NLB kartici možete u svakom trenutku provjeriti:

Koliki je mjesečni limit i kada se obračunava potrošnja na kartici?

Iznos mjesečnog limita na kreditnoj kartici dogovarate sa bankom, pri čemu će na visinu limita uticati Vaša kreditna sposobnost, odnosno visina Vaših mjesečnih primanja ali i postojeća zaduženja (minus po tekućem računu, druge kreditne kartice, krediti). Za vanredne potrebe možete povećati dogovoreni limit. Potrošnja na kartici će biti naplaćena jednom mjesečno, do 15. u mjesecu u kojem se vrši obračun za potrošnju u prethodnom mjesecu.


Dobra je ideja da pratite potrošnju svoje kartice. Za informacije o korišćenju kartice možete da koristite uslugu SMS obavještenje.

Putem NLB Klik-a možete lako da vidite obavljene transakcije karticom, kao i iskorišćenost kreditnog limita.

Mogu li da platim račune bez posjete banci ili pošti?

Mjesečne račune (struja, voda, telefon, kablovska, …) i brojne druge jednostvano možete platiti putem:

Šta je usluga E-račun i kako se aktivira?

 • E-račun je posebna usluga u okviru aplikacije mobilnog bankarstva NLB Klik.
 • Omogućava da na Vaš mobilni telefon dobijate mjesečne račune.
 • Mjesečno ćete informaciju da je E-račun za izabranog operatera isporučen, dobijati putem SMS obavještenja, a Vaše je samo da u aplikaciji jednim klikom izvršite plaćanje računa.
 • Prilikom korišćenja usluge šalje se minimalna količina podataka tako da su troškovi korišćenja mobilnog interneta svedeni na najmanju moguću mjeru.
 • Za E-račun se možete prijaviti u najbližoj NLB filijali.

Do novca, čak i kada je banka zatvorena

Bankomati su najlakši put do gotovine ali na njima možete obavljati i druge bankarske poslove: provjeriti stanje na kartici, uplatiti novac na karticu (na dvije lokacije u Podgorici - u Filijali I na Bulevaru Ivana Crnojevića 171 i u Filijali Podgorica VII na Rimskom trgu, i u Filijali na adresi Mediteranska 19 u Budvi), promijeniti PIN, platiti račun za struju ili telefon (Mtel).

Mogu li da dobijem i kredit bez posjete filijali?

Naravno. Koristite online rješenje na sajtu ili u NLB Viber bot-u putem kojeg možemo odobriti gotovinski kredit do 15.000 EUR, za samo 2 minuta, 24/7* - bez posjete filijali banke, a novac ćete imati na svom računu u roku od sat vremena od potpisivanja ugovora.

Niste do sad pristupali NLB Viber bot-u? Putem linka https://www.nlb .me/viber-bot pristupite Viber bot-u NLB Banke i provjerite šta sve možete da odradite brzo i jednostavno.


*Odnosi se na sve zahtjeve za kredit, kreditnu karticu ili dozvoljeni minus dostavljene radnim danima od 10 do 22h shodno radnom vremenu Kreditnog registra CBCG (RKB).

Šta ukoliko neko vrijeme ne mogu da otplaćujem kredit?

U slučaju da ustanovite da su problemi sa otplatom kredita neizbježni, kontaktirajte svog ličnog bankara, komercijalistu ili naše konsultante iz Kontakt centra (19888) što prije i pomoći ćemo vam da nađete pravo rješenje.
U ovakvim situacijama savjetujemo da se prijavite za moratorijum na kredit, koji znači odlaganje otplate kredita.

Savjeti za preduzeća

#OkvirPomoći

Uz malo podrške, možemo učiniti mnogo za naša mala preduzeća. Preduzetnici, poljoprivrednici, mikro i mala preduzeća – tu smo za vas, zato smo i osmislili #OkvirPomoći putem kojeg ćemo vam ustupiti prostor za oglašavanje, kako bi svi u Crnoj Gori saznali za vaše proizvode ili usluge.

Upravljanje novčanim tokom je presudno u neizvjesnom okruženju

Novčani tok vam govori koliko ste novca dobili u određenom vremenskom periodu i koliko ste potrošili prilikom izmirenja svojih obaveza. Kontrola novčanog toka je od suštinske važnosti jer je to jedini način da osigurate nesmetano poslovanje vašeg preduzeća čak i u vrijeme neizvjesnih okolnosti. U stvari, to uveliko utiče na likvidnost (solventnost) Vašeg poslovanja.

Kako se izboriti sa povremenom smanjenom likvidnošću?

Ako se suočavate sa trenutnim nedostatkom sredstava, pravi izbor može biti povećanje limita na vašem NLB Poslovnom računu u vidu overdrafta. Pozovite svog komercijalistu ili kontaktirajte naš Kontakt centar na 19888.


NLB kreditne kartice za preduzeća su takođe korisne. U okviru dogovorenog mjesečnog limita na NLB Visa Business Revolving poslovnoj kartici, moguće je povećati limit.


Takođe možete da provjeriti različite oblike kratkoročnog finansiranja kako biste premostili nedostatke likvidnosti.

Digitalno je jednostavno, praktično i sigurno

 • Poslovanje sa NLB Klik i NLB Proklik elektronskom bankom je lako i omogućava vam da jednostavne bankarske poslove obavljate od kuće, kad god želite.
 • Znamo da je ponekad dobro čuti topao glas ili razgovarati sa nekim ko vas razumije, pa putem NLB Kontakt centra 19888 možete kontaktirati naše konsultante, svakog radnog dana od 08 do 22h i subotom od 08 do 18h.
 • Ako imate svog ličnog bankara ili komercijalistu i potrebna vam je pomoć ili savjet, možete ga nazvati ili mu pisati.
 • Mnogo korisnih informacija možete pronaći na našoj internet stranici www.nlb.me. Naravno, rado ćemo vam odgovoriti na sva dodatna pitanja.